TERRA PROJEKTI D.O.O.

menu

Ispitivanje prskalica i atomizera

Tvrtka Terra projekti d.o.o. posjeduje dvije ispitne stanice ovlaštene od strane Ministarstva poljoprivrede te obavlja ispitivanje uređaja za primjenu pesticida na području cijele Hrvatske.

Podsjetimo! Prema Pravilniku o održivoj uporabi pesticida (NN 142/2012), uređaji za primjenu pesticida koje koriste profesionalni korisnici pesticida morali su biti najmanje jednom pregledani do kraja 2016. godine. Nakon toga se neće smjeti koristiti ako nisu pregledani i ako nemaju valjani znak o obavljenom pregledu. Od pregleda su izuzete sve ručne prskalice, leđne prskalice na mehanički, baterijski i motorni pogon i leđni raspršivači na motorni pogon.

Znak o pregledu izdaje se na razdoblje od 3 godine, nakon čega je uređaj potrebno ponovno pregledati. Novi uređaji dobivaju znak na razdoblje od 5 godina od datuma kupovine uređaja, pod uvjetom da ga ispitnoj stanici prijave u roku 3 mjeseca od kupovine.

Održavanjem uređaja u ispravnom stanju postižemo:

  • bolju kvalitetu primjene sredstava za zaštitu bilja tj. najbolju pokrivenost zaštitnim sredstvima,
  • ekonomičnost primjene - uštede u potrošnji,
  • umanjujemo negativni utjecaj na okoliš, zdravlje ljudi i životinja.

Ukoliko vam uskoro ističe znak, ponovljeni pregled možete obaviti:

  • najranije 6 mjeseci prije isteka znaka - novi znak će važiti 3 godine od datuma isteka starog,
  • najkasnije 60 dana nakon isteka znaka.

Za dodatne informacije ili dogovor pregleda kontaktirajte nas na 098 929 5499. Nudimo mogućnost obavljanja pregleda na vašoj adresi!

Naručite

Saznajte više

Facebook Twitter Google plus
share
keyboard_backspace search print QR arrow_upward