TERRA PROJEKTI D.O.O. http://www.terra-projekti.hr TERRA PROJEKTI D.O.O. vršimo ispitivanja uređaja za primjenu pesticida. hr BOGATIN PELETI - organsko gnojivo http://www.terra-projekti.hr/o/gnojiva/bogatin-peleti-organsko-gnojivo/18673

BOGATIN peleti su prirodno i termički obrađeno organsko gnojivo, koje ne sadrži patogene bakterije i sjeme korova. Sadrži puno mikro i makro hranjivih elemenata koji uspješno djeluju na razvoj posađenih biljaka. Dio hranjivih tvari je dostupan odmah dok veliki dio gnojiva čine organski spojevi. Oni se postupno razgrađuju, ne uzrokuju štete i imaju dugotrajno djelovanje. Na taj način su gubitci hranjivih tvari minimalni - omogućava gnojenje na zalihu!

Kod gnojenja s BOGATIN peletima može se povećati količina organske tvari u tlu, što pak ima blagotvoran učinak na strukturu tla, hidrataciju, mikrobnu aktivnost i bilance humusa.

Neutralni pH BOGATIN peleti podupiru zdrav razvoj biljaka i smanjuju kiseljenje tla. BOGATIN pelete nemaju neugodan miris, ne podižu prašinu i mogu se lako rasipati (ručno ili strojno). Sa svojim višestrukim djelovanjem i bogatim sastavom hranjiva, dostupan je po pristupačnoj cijeni.

BOGATIN PELETA JE POTREBNO 5 PUTA MANJE NEGO STAJSKOG GNOJA!!

Proizvođač: JATA EMONA d.o.o., Agrokombinatska 84, Ljubljana

Za više informacija pogledajte letke u prilogu ili nas kontaktirajte na 098 929 7067 ili 095 550 9629.

Ispitivanje prskalica i atomizera http://www.terra-projekti.hr/o/usluge-i-ostalo/ispitivanje-prskalica-i-atomizera/26435

Tvrtka Terra projekti d.o.o. posjeduje dvije ispitne stanice ovlaštene od strane Ministarstva poljoprivrede te obavlja ispitivanje uređaja za primjenu pesticida na području cijele Hrvatske.

Podsjetimo! Prema Pravilniku o održivoj uporabi pesticida (NN 142/2012), uređaji za primjenu pesticida koje koriste profesionalni korisnici pesticida morali su biti najmanje jednom pregledani do kraja 2016. godine. Nakon toga se neće smjeti koristiti ako nisu pregledani i ako nemaju valjani znak o obavljenom pregledu. Od pregleda su izuzete sve ručne prskalice, leđne prskalice na mehanički, baterijski i motorni pogon i leđni raspršivači na motorni pogon.

Znak o pregledu izdaje se na razdoblje od 3 godine, nakon čega je uređaj potrebno ponovno pregledati. Novi uređaji dobivaju znak na razdoblje od 5 godina od datuma kupovine uređaja, pod uvjetom da ga ispitnoj stanici prijave u roku 3 mjeseca od kupovine.

Održavanjem uređaja u ispravnom stanju postižemo:

  • bolju kvalitetu primjene sredstava za zaštitu bilja tj. najbolju pokrivenost zaštitnim sredstvima,
  • ekonomičnost primjene - uštede u potrošnji,
  • umanjujemo negativni utjecaj na okoliš, zdravlje ljudi i životinja.

Ukoliko vam uskoro ističe znak, ponovljeni pregled možete obaviti:

  • najranije 6 mjeseci prije isteka znaka - novi znak će važiti 3 godine od datuma isteka starog,
  • najkasnije 60 dana nakon isteka znaka.

Za dodatne informacije ili dogovor pregleda kontaktirajte nas na 098 929 5499. Nudimo mogućnost obavljanja pregleda na vašoj adresi!